🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

De forskellige Hreflang-sprogkoder, og hvordan du implementerer dem

Hvad er hreflang-tags?

Når det gælder international SEO, er hreflang-tags et vigtigt element, der hjælper søgemaskinerne med at forstå de forskellige sprogversioner af din hjemmeside. Hvis du har en hjemmeside på flere sprog, kan hreflang-tags fortælle søgemaskinerne, hvilken version af din hjemmeside der er beregnet til hvilket publikum.

Der er et par forskellige måder at angive sproget i indholdet på dit websted på, men hreflang-tags er den mest anbefalede metode. Hreflang-tags er HTML-tags, der ser ud som følgende:

<link rel="alternate" hreflang="x" href="http://example.com/">

"x" i hreflang-tagget kan være en af de sprogkoder, der er anført i teksten. Disse sprogkoder bruges til at angive, hvilken sprogversion af en hjemmeside der er beregnet til hvilket publikum. Hreflang-tags bruges hovedsageligt til at angive, hvilken URL brugeren skal omdirigeres til den version af hjemmesiden, der er skrevet på deres sprog. Hreflang-tags kan også bruges til at angive den samme URL for flere sprog, f.eks. når en hjemmeside er tilgængelig på både engelsk og fransk.

Implementering Hreflang-tags

Der er flere måder at implementere hreflang-tags på et websted på. De kan tilføjes til HTML-koden på hver enkelt side på webstedet eller i HTTP-headeren på webstedet. Hreflang-tags kan også tilføjes i Google Search Console eller ved hjælp af Sitemap-formatet. Det er vigtigt at sikre, at hreflang-tags er implementeret korrekt, da det kan være med til at forbedre et websteds placering i søgemaskinerne og sikre, at brugerne omdirigeres til den korrekte sprogversion af webstedet.

I de fleste tilfælde skal du angive en anden URL-adresse for hver sprogversion af dit websted. I eksemplet ovenfor erstattes "href"-attributten med URL-adressen for den tilsvarende sprogversion af dit websted.

Hvis du ikke har en specifik side for et bestemt sprog, kan du lade "href"-attributten være tom. Dette hreflang-tag ville f.eks. fortælle søgemaskinerne, at der ikke findes nogen fransk version af denne side:<link rel="alternate" hreflang="fr" href="">

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at bruge den samme URL-adresse til flere sprog. Dette er almindeligt, hvis du har et tosproget websted, eller hvis du har separate sider for hvert sprog, men indholdet er stort set det samme. I disse tilfælde kan du bruge "hreflang"-attributten til at angive flere sprog for den samme URL. Dette hreflang-tag vil f.eks. fortælle søgemaskinerne, at denne side findes på både engelsk og fransk:<link rel="alternate" hreflang="en" href="http://example.com/"> <link rel="alternate" hreflang="fr" href="http://example.com/">

Du kan også bruge "hreflang"-attributten til at angive "x-default"-sproget. Sproget "x-default" bruges til at fortælle søgemaskinerne, hvilken sprogversion af dit websted der skal vises, hvis ingen anden sprogversion er egnet. Selv om det ikke er nødvendigt at bruge den, anbefaler Google, at den bruges.

Indstil sprogmærker på Clonable

Når du har tilmeldt dig Clonable, sender vi dig en e-mail med de DNS-poster og sprogtags, der skal ændres. Ved at tilføje disse sprogtags vil Google og andre søgemaskiner se din klon som et originalt websted og ikke som duplikatindhold.

Der er forskellige måder at indstille sprogmærker på. Afhængigt af din platform skal dette script indsættes forskellige steder. I mailen (og senere også i backend på Clonable) finder du en kort vejledning om, hvor du præcist skal indsætte udklippet.

Når du køber en ny klon hos os, sender vi dig en e-mail med oplysninger om, hvordan du indstiller sprogmærkerne. Dette er forskelligt for hver platform. Vi sørger for, at du modtager det rigtige script med de rigtige instruktioner om, hvordan du indstiller sprogtagget korrekt. Det er nemmest at kopiere scriptet ordret fra e-mailen. Hvis du forsøger at skrive det ind, kan det indeholde stavefejl eller manglende dele, hvilket betyder, at scriptet ikke virker.

Du kan også gennemgå vejledningen for sprogmærkerne på et senere tidspunkt, f.eks. hvis du vil aktivere dem igen efter at have deaktiveret dem. Når kloningen er færdig, kan du finde instruktionerne i dit Clonable miljø. Du kan finde instruktioner og oplysninger om dine kloner ved at gå til klonindstillingerne på Clonable dashboardet og derefter klikke på fanen Opsætningsoplysninger. Klik på linket under Sprogmærker under Opsætning af sprogmærker. Derefter vises et vindue, hvor du kan vælge din platform. Baseret på dette valg vil du derefter få vist det nødvendige script/data.

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: