E-handel i Frankrig
Ønsker du at udvide din webshop til Frankrig? Det franske e-handelsmarked er et af de største i Europa. Sammen med Tyskland og Storbritannien er Frankrig i top 3 over de største europæiske onlinemarkeder. Franske forbrugere køber også deres produkter fra udenlandske netbutikker. I 2021 vil 15 % af e-handlen være køb i udlandet. Så det giver bestemt mening at erobre det franske marked med din webshop. Franskmændene handler i stigende grad på mobilen, også kendt som m-commerce. Så sørg for, at din franske webshop også er let tilgængelig og læsbar på mobilen. Med Clonable er det nemt at lave en fransk hjemmeside eller webshop.

Top 3 over udenlandske online-køb:
Kina
Tyskland
Det Forenede Kongerige
De 3 største produktkategorier:
Beklædning og sko (34%)
Elektronik (19%)
Hus og have (16%)
Top 3 over foretrukne betalingsmetoder:
Betalingskort (49%)
Digital tegnebog (Paypal, Allpay; 32%)
Kreditkort (11%)
Tal: Grænseoverskridende undersøgelse af e-handelskunder udført af International Postal Cooperation (IPC)
Love og regler
Kun hvis dine produkter overholder EU-lovgivningen, kan du sælge dem frit i Frankrig. Men tjek først omhyggeligt, om Frankrigs produktkrav er de samme som dem i Holland. I Frankrig gælder der yderligere krav for salg af kosttilskud, fødevarer og medicin. Der kan også være visse regler for mærkning af produkter. Undersøg derfor omhyggeligt, hvad dine produkter skal overholde, før du går ind på markedet i Frankrig.
Der er også andre love og regler, hvis du sælger til franske kunder. For eksempel en streng miljølov, "Responsabilité Élargie du Producteur" (REP). Den skal du overholde, hvis du sælger emballerede produkter via din webshop til franskmænd. Ifølge fransk lov er du ansvarlig for at håndtere emballagen.
Derudover gælder "destinationslandsprincippet", når du sælger produkter til franske forbrugere fra din webshop. Det betyder, at du fakturerer din franske kunde med fransk moms: TVA; Taxe sur la Valeur Ajoutée. Kun hvis dit samlede beløb sammen med dit øvrige salg til kunder forbliver under tærsklen på 10.000 euro, kan du fortsætte med at opkræve hollandsk 21% moms som en hollandsk webshop.