🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

Forretningsmuligheder og e-handel i Polen

Polen er et land i Centraleuropa. Det har mere end 38 millioner indbyggere og et areal på 312.679 kvadratkilometer med Warszawa som hovedstad. Polen er medlem af Den Europæiske Union, FN og Schengen-aftalen. Polen er et af de mest lovende og hurtigt voksende markeder i Den Europæiske Union, især hvad angår e-handel. Med en befolkning på mere end 38 millioner og et BNP på mere end 500 milliarder dollars har Polen et stort antal potentielle kunder og en blomstrende økonomi.

Polens e-handelsmarked forventes at være på omkring 17 milliarder i 2022 og at fortsætte med at vokse kraftigt i de kommende år. Det vokser med 20% til en værdi af 23,6 milliarder USD. Denne vækst er drevet af en række faktorer, herunder en voksende middelklasse, en ung befolkning og stigende internet- og mobilpenetration. Polen har også en meget stærk logistisk infrastruktur: Mere end 80% af befolkningen bor inden for 30 kilometer fra en større motorvej.

Oversigt over det polske marked

Det polske marked byder på store muligheder for virksomheder i en række sektorer, herunder e-handel, detailhandel og logistik.

1 Befolkning og demografiske data

Polen har en befolkning på mere end 38 millioner indbyggere, hvilket gør det til det 34. mest folkerige land i verden. Befolkningen er jævnt fordelt over hele landet, med den største koncentration i byområderne Warszawa, Krakow og Poznan.

Gennemsnitsalderen i Polen er 38 år. Mere end 60% af befolkningen er i den arbejdsdygtige alder (mellem 15 og 64 år).

2 Økonomisk overblik

Polen har et BNP på over 500 milliarder dollars, hvilket gør landet til den 28. største økonomi i verden. BNP pr. indbygger er 15.656 USD, hvilket placerer landet blandt de øvre middelindkomstgrupper. Polens økonomi er vokset hurtigt i de seneste år, med årlige vækstrater på omkring 5 % i de seneste år, eksklusive koronaåret 2020. Landet forventes at fortsætte med at vokse i samme tempo i de kommende år.

3 Internet- og mobildækning

Internetdækningen i Polen er 62 %, hvilket er højere end EU-gennemsnittet på 60 %. Dette skyldes en række faktorer, herunder et højt BNP pr. indbygger, den store befolkning og det faktum, at den polske regering har investeret i bredbåndsinfrastruktur. Mobilforbruget er også højt i Polen, nemlig 86 %. Det skyldes, at en række mobiloperatører tilbyder overkommelige dataabonnementer, og at der er et bredt udvalg af mobile enheder til rådighed.

4 E-handel

Det polske e-handelsmarked forventes som nævnt at vokse betydeligt. Denne vækst er drevet af en række faktorer, herunder en voksende middelklasse, en ung befolkning og en stigende udbredelse af internet og mobiltelefoni. Polen har også en meget stærk logistikinfrastruktur, idet mere end 80 % af befolkningen bor inden for 30 km fra en større motorvej. De mest populære e-handelskategorier i Polen er mode, elektronik og hus og have. De mest populære e-handelsplatforme i landet er Allegro og Amazon.

Tips til at drive forretning i Polen

Virksomhedskultur

Polen er et land med en stærk virksomhedskultur. Størstedelen af befolkningen er romersk-katolsk, og religion spiller en vigtig rolle i landets kultur. Det forventes, at virksomhederne arbejder professionelt og etisk korrekt. Punktlighed er også vigtigt, og møderne er normalt velorganiserede og formelt afvikles på en formel måde.

Forretningsetikette

Når du driver forretning i Polen, er det vigtigt at være opmærksom på landets forretningsetikette. Her er nogle gode råd:

- Det er almindeligt at udveksle visitkort, når man møder nogen for første gang.

- Når man møder nogen foran en person, er det sædvanligt at give hånd. Mænd skal give hånd til mænd, og kvinder skal give hånd til kvinder. Det anses for uhøfligt at give hånd på tværs af en tærskel. Hvis du bliver inviteret hjem til en person, er det almindeligt at medbringe en lille gave, f.eks. blomster, chokolade eller vin. Gaver åbnes normalt ikke, når de modtages.

- At gøre forretninger på polsk: Polens officielle sprog er polsk. Men engelsk er også meget udbredt, især i forretningskredse. Når man gør forretninger i Polen, er det tilrådeligt at kunne tale engelsk alligevel. Desuden bør du tilbyde din hjemmeside på polsk for at vise de lokale kunder, at du tager markedet alvorligt.

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: