🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

På den anden side af grænsen

Overvejer du at udvide dit websted eller din webshop til udlandet? Eller ved udenlandske forbrugere selv, hvordan de kan finde dit websted? Det er en god nyhed, for det betyder, at du vokser. Andre markeder har bare andre udfordringer. Læs, hvad du skal tage hensyn til i dette blogindlæg.

Skub dine grænser

På grund af væksten i det internationale e-handelsmarked bestiller vi mere og mere nemt fra udlandet. De internationale platforme accelererer i et utroligt tempo. Dette afspejles også i populariteten af nearshoring: store virksomheder flytter i stigende grad deres lagerplads fra store lande som Kina til steder tættere på hjemmet. Dette er i forbindelse med forsyningssikkerhed og en mere bæredygtig udvikling af hele kæden.

I modebranchen ser man for eksempel, at produktionen flyttes fra Asien til Tyrkiet eller Portugal. Som et resultat af denne vækst er der et stort marked for hollandske webshops: Europæere køber i stigende grad på tværs af grænserne. 13% af de besøgende på hollandske webshops kommer fra udlandet. Denne vækst forventes at fortsætte: Om 10 år vil love og regler være meget mere harmoniserede og fokuserede på grænseoverskridende handel, hvilket gør det endnu nemmere og hurtigere at bestille noget i udlandet. Men der er vigtige ting, man skal huske på. Alene i EU er der 27 lande: alle med deres egne regler og præferencer. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i det land, du vil til. Læs for eksempel denne artikel om, hvordan man bruger en Webshop til det tyske marked bedst at deltage.

På den anden side af grænsen med PostNL

Hvis der er én ting, der er vigtig for udenlandske købere, er det pålidelighed. Overvejelsen går på, om det er lige så pålideligt at købe fra et udenlandsk websted som fra et hjemligt websted. Dette afhænger hovedsageligt af, hvordan ordren sendes og returneres. Kunden skal kunne stole på, at pakken ankommer i god stand, og at det er let at returnere den, hvis den ikke er tilfredsstillende. Desuden vil alle gerne vide, hvornår deres pakke ankommer, og derfor er muligheden for Track & Trace også et krav.

Forsendelse

Heldigvis er det i dag næsten lige så nemt at sende dine produkter over grænsen, som det er inden for Holland. PostNL tilbyder en pålidelig og nem service til at sende dine pakker til udlandet. Det kan nemt gøres via din betroede og eksisterende PostNL-konto, eller du kan oprette en konto. PostNL tilbyder forskellige forsendelsesløsninger til dette, afhængigt af pakkens størrelse. For pakker op til 2 kg tilbyder de en smart løsning, der sendes gennem et mere økonomisk netværk. Inden for kontoen genereres alle toldformularer automatisk. Det er også muligt at linke din webshop til PostNL-kontoen. Dette genererer automatisk forsendelsesetiketterne for dig, nemt ikke?

En nem returløsning skaber gentagne forretninger

Over 10% af alle ordrer bliver returneret. For sports- og spilartikler er det endda 15%, og for tøj og sko helt op til 25%! En god og pålidelig returproces er derfor af stor betydning. Din internationale kunde vil også købe hurtigere, hvis han ved, at han kan returnere sit køb uden problemer. Heldigvis tilbyder PostNL også en god service til dette. Gennem samarbejde med pålidelige partnere i udlandet, altid et indleveringssted i nærheden og mulighed for at indsamle returneringer. Afhængigt af forsendelsens vægt er der en passende returproces. Inden for Europa er det desuden muligt at spore dine returneringer med track & trace.

Track & trace

Med PostNL kan dine pakker spores fuldt ud via track & trace på op til 7 sprog! Det giver kunderne tillid, så de altid ved, hvor pakken er. Derudover tilbyder PostNL som tidligere nævnt også track & trace til returforsendelser. Det giver dig mulighed for selv at spore returneringer og vide, hvornår du kan forvente dem. Hvis du tilbyder track & trace med din webshop, vil det derfor skabe mere tillid, hvilket indirekte også sikrer, at den udenlandske kunde er mere tilbøjelig til at købe ting fra din webshop.

Bæredygtighed

Udover pålidelighed er bæredygtighed også en vigtig kerneværdi, når man bestiller i udlandet. Mens forbrugerne nu vælger gratis og hurtig levering, vil bæredygtige leveringsmuligheder i fremtiden være den mest almindelige måde for forbrugerne at få leveret en pakke på. I de fleste europæiske lande mener mere end 85%, at emballagen bør være genanvendelig, og mere end 40% foretrækker bæredygtig levering. Om ti år vil forbrugerne simpelthen gå ud fra, at alle pakker er bæredygtigt emballeret. Det er derfor vigtigt for indkøbere at forstå CO2-fodaftrykket af deres forsendelser og returneringer. Det er afgørende, at du også har et godt bæredygtigt tilbud til dine internationale kunder: for eksempel CO2-neutral opbevaring og levering. PostNL tilbyder også en god service her: Deres internationale sorteringscenter IMEC er helt CO2-neutralt, og de undersøger grønne lufttransportmuligheder for forsendelser uden for Europa.

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: