🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

Hvad er lokalisering?

Ordet lokalisering bruges meget på Clonable. Hvad betyder det helt præcist? Lokalisering er at få en kunde til at føle sig mere hjemme på dit websted. Dette opnås ved at tilpasse visse ord eller udtryk til det lokale sprog og den lokale kultur.

Et eksempel: Tysk i Tyskland og tysk i Østrig er forskellige. For en tysker er 'januar' 'Januar', mens det for en østriger er 'Jänner'. For hjemmesider, der henvender sig til Østrig, er det smart at oversætte ord som 'januar' til østrigsk-tysk. På den måde vil den gennemsnitlige østriger føle sig mere hjemme på hjemmesiden.

Desuden giver Clonable dig mulighed for at erstatte mere end ord. Hvis du for eksempel vil udskifte 'sprogflaget' øverst på din hjemmeside, kan du gøre det! En østriger kan så se sit eget flag i stedet for et tysk. Så der er flere dele af din hjemmeside, der kan udskiftes. Eksempler er farveskemaer, logoer og forsendelsesomkostninger. Videoer kan også udskiftes. For flere anvendelser af Clonable substitutions, klik her.

Hvorfor lokalisering

Lokalisering har flere fordele, bl.a.:

 • Indtrængen på et nyt marked;
 • Kunden føler sig bedre hjemme;
 • Kunden har større tillid til dit websted;
 • Større rækkevidde: Nogle mennesker er meget knyttet til deres kultur og undgår websteder med "international præg";
 • Forbedrede SEO-placeringer i målområdet.

Den eneste ulempe ved lokalisering er, at det kræver en større indsats. Med Clonable er lokalisering imidlertid et let greb. Nedenfor diskuterer vi det mere detaljeret.

Lokalisering med Clonable

Med Clonable kan du lære at lokalisere på ingen tid. Tag det førnævnte eksempel med Østrig. Du tager en tysk hjemmeside og kloner den til et østrigsk domæne. Derefter erstatter du tyske ord med deres østrigske modstykker, f.eks. erstatter du 'Januar' med 'Jänner'. Denne udskiftning kan gøres ved hjælp af substitutioner. Du indtaster det ord, der skal erstattes, under 'original'. Du indtaster erstatningsordet under 'Erstatning'. Tryk derefter på 'case insensitive', hvis du vil ignorere store bogstaver, når du erstatter (for mere information om store og små bogstaver, klik her).

Lokalisering i trin

1. Overvej, hvor du ønsker at placere dig

Det første skridt er at tænke på dit målsprog. Er der nogen markeder, du kan lokalisere til? Hvis du f.eks. har en fransk hjemmeside, kan du undersøge, om du kan lokalisere den til Quebec eller Schweiz. Eller hvis du har en tysk hjemmeside. Så kan du lokalisere til blandt andet Østrig, Schweiz eller Luxembourg. Så der er en hel liste af muligheder for lokalisering. Alle mulige markeder!

2. Tænk over, hvad du vil erstatte

Så er det smart at lave en oversigt over de ord og dele af dit website, der skal udskiftes. Med Clonable kan du erstatte følgende ting:

 • Visse ord;
 • Tekststykker;
 • Specifikke ord;
 • Billeder;
 • Logos;
 • Bannere;
 • Videoer;
 • Forsendelsesomkostninger;
 • E-mailadresser;
 • Telefonnummer;
 • Det forudvalgte land (f.eks. til betaling);
 • Standardbetalingsmetode

Dette er ikke alt! Se videre i vores Knowledgebase for flere eksempler, muligheder og forklaringer. Tænk over, hvad du vil erstatte med henblik på lokalisering. Tænk også over, hvad du vil erstatte det hele med. For at erstatte bestemte ord eller sætninger kan du indsamle oversættelser. Ofte kan man finde sådanne lister over almindelige forskelle mellem sprog på nettet.
Et tip: Når du udskifter visse ord, er det nyttigt at være opmærksom på SEO. Du kan finde flere oplysninger om dette i denne artikel.

3. Udskift!

Det næste skridt er forhåbentlig logisk: udskift det, du vil have til lokalisering!

For information om hver del, der skal udskiftes, se venligst vores Knowledgebase. Hvis der er noget, du virkelig ikke forstår, så kontakt os.

4. Kontroller, at alle ændringer er korrekte

Nogle gange kan der snige sig en fejl ind under substitutionen. Måske er der visse tilfælde, du ikke ønsker at oversætte. Clonable har en løsning på dette: de såkaldte substitutionsudelukkelser. Hvis du indtaster noget her, vil det ikke blive oversat. Det er nyttigt til f.eks. specifikke e-mailadresser, telefonnumre og kontaktoplysninger. For mere information om substitution exclusions, se vores Knowledgebase.

5. Din klon er klar!

Hvis der ikke er flere fejl, er lokaliseringen afsluttet! God fornøjelse med din klon!

Vil du vide mere?

Vil du vide mere? Tjek en af vores andre artikler, eller besøg vores vidensbase. Er du interesseret, og vil du gerne tegne et Clonable-abonnement? Klik her for at se vores tilbud.

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: