🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

Maskinel oversættelse versus maskinoversættelse - Hvad er forskellene?

Du er måske allerede stødt på begreberne: maskinoversættelse og automatisk oversættelse. Det er ikke synonymer! I denne artikel vil vi forklare mere om maskinoversættelse vs. Spørgsmål som "hvilke fordele er der ved maskinoversættelse?" eller "hvad er maskinoversættelse?" vil blive behandlet.

Hvad er maskinoversættelse?

Før vi forklarer forskellene mellem maskinoversættelse og automatisk oversættelse, er det nyttigt at vide, hvad begge dele egentlig indebærer. Lad os begynde med maskinoversættelse.

Navnet 'maskinoversættelse' siger allerede delvist, hvad det betyder: Teksten oversættes af en maskine i stedet for en menneskelig oversætter. Du giver en tekst til en maskine, som så oversætter din tekst til målsproget. Du er sikkert allerede stødt på det: Google Translate er faktisk et eksempel på maskinoversættelse. Hver gang du hurtigt googler oversættelsen af et ord, har du at gøre med maskinoversættelse.

En sådan maskinoversættelse er så at sige en erstatning for en menneskelig oversætter. Et problem er, at maskinoversættelser er mere udsat for fejl. En menneskelig oversætter kender oversættelsens finurligheder bedre end en maskine. Ikke desto mindre bliver maskinoversættelser bedre og bedre ved hjælp af kunstig intelligens og maskinlæring. Alligevel vil sprog altid være noget unikt menneskeligt, og en computer vil aldrig kunne oversætte fejlfrit.

Fordele ved maskinoversættelse

Hvad er fordelene ved maskinoversættelse helt præcist? Der er forskellige grunde til at vælge maskinoversættelse:

 • Ofte er de meget billigere end en menneskelig oversætter;
 • Let at bruge, tilgængelig overalt;
 • Næsten alle kombinationer er mulige: engelsk - swahili, thai - tysk osv.

Ulemper ved maskinoversættelse

 • Mindre præcis end en menneskelig oversætter;
 • En maskine forstår ikke, at nogle ord er mere passende;
 • Der er ingen efterfølgende kontrol

Denne liste er langt fra komplet: Maskinoversættelse har helt sikkert sine fordele og ulemper.

Hvad er maskinel oversættelse?

Hvad er så maskinoversættelse? Er maskinoversættelse det samme som automatisk oversættelse?

Maskinoversættelse er egentlig ikke andet end automatisering af selve oversættelsesprocessen. Når du implementerer maskinoversættelse, skal du selv tage færre skridt, når du oversætter en hjemmeside. Denne oversættelsesproces ser ofte ud som følger:

 1. Indsamling af de tekster, der skal oversættes;
 2. Afsendelse og oversættelse af teksterne;
 3. Kontrol af de oversatte tekster;
 4. Sæt teksten på webstedet.

Som du kan se, er maskinoversættelse en del af maskinoversættelse. Faktisk kan trin 2 udføres af en menneskelig oversætter, men også af en maskine; maskinoversættelse. Så maskinoversættelse er automatisering af selve oversættelsen. Maskinoversættelse er automatisering af oversættelsesprocessen, så det inkluderer selve oversættelsen. Det er forhåbentlig klart nu, at de ikke er synonymer.

Hvad laver vi på Clonable?

Hos Clonable beskæftiger vi os med oversættelse af websteder. Maskinoversættelse og maskinoversættelse er ikke fremmed for os. På Clonable anvender vi både maskinoversættelse og automatisk oversættelse. Clonable fungerer på følgende måde:

 1. Clonable Samler al den tekst på webstedet, der skal oversættes;
 2. Vi har fået denne tekst oversat af en oversættelsesmaskine;
 3. Teksten kontrolleres for fejl;
 4. Teksten vil blive placeret på webstedet

Dette er vores oversættelsesproces. Den har vi i høj grad automatiseret, så vi kan tale om maskinoversættelse på Clonable. Vi outsourcer også selve oversættelsen (trin 2) til programmer og software, så vi bruger maskinoversættelse. Kontrollen udføres dog af mennesker. Hvis det drejer sig om et sprog, vi ikke taler, søger vi hjælp hos oversættere , der taler det. På den måde kan vi garantere kvaliteten af teksterne og holde omkostningerne og tidsforbruget nede.

Hvorfor Clonable?

Clonable kombinerer således effektiviteten af en maskinoversættelse med nøjagtigheden af en menneskelig oversætter. Desuden strømliner Clonable hele oversættelsesprocessen. Desuden oprettes der straks et separat domæne for målsproget. Du behøver ikke at oprette et separat websted for et andet sprog. Hvis du har et originalt websted som examplesite.nl, vil Clonable oprette examplesite.be. Hvis det er nødvendigt, kan det nye websted også omdøbes, f.eks. examplesite.co.uk.

SEO

Du kan ændre meta-titlerne (teksten i browserfanen) for hver klon. Du kan også bruge substitutioner (se nedenfor) til at inkludere de rigtige nøgleord for et land i din klon. På denne måde kan du optimere SEO for hver enkelt klon for det pågældende land.

Udskiftninger

På Clonable kan du ikke kun oversætte teksten. Logoer og billeder kan også "oversættes", så at sige. Hvis du har et billede af det nederlandske flag på dit websted, kan du bruge substitutioner til at erstatte flaget med f.eks. et fransk flag. Logoet kan også ændres på denne måde, hvis det er nødvendigt.

Udelukkelser

En fordel ved Clonable er de såkaldte exclusions. Der er ting, du under ingen omstændigheder vil have oversat. Tænk på adresser: Hvis din virksomhed er baseret i Holland, skal 'Holland' ikke oversættes til fx 'Deutschland' på den tyske hjemmeside. Du kan så gøre en undtagelse for dette særlige tilfælde af 'Holland'. Se vidensbasen for flere forklaringer.

Et instrumentbræt - flere websteder

Med Clonable har du ét instrumentbræt eller backend, mens du har flere websteder med forskellige sprog. Det gør det meget nemmere at administrere lageret. Det er også lettere at ændre ting på alle dine websteder på samme tid!

Konklusion

 • Maskinoversættelse er at lade en maskine oversætte en tekst i stedet for en menneskelig oversætter;
 • Maskinoversættelse er automatisering af hele oversættelsesprocessen;
 • Clonable bruger både maskinoversættelse og maskinoversættelse;
 • Clonable kombinerer maskinoversættelsens effektivitet med en menneskelig oversætters nøjagtighed.

 

Hvis du stadig har spørgsmål om Clonable, kan du besøge vores Ofte stillede spørgsmål eller kontakte os.

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: