🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

Tosprogethed i Canada: historie, politik og forretningsmuligheder (e-handel)

Tosprogethed er evnen til at tale to sprog flydende. I Canada er tosprogethed en officiel sproglov, der blev vedtaget i 1969. Dette giver engelsk- og franskcanadiere mulighed for at kommunikere på begge officielle sprog.

Historien om tosprogethed i Canada går tilbage til landets grundlæggelse. Da de britiske og franske kolonier i Nordamerika blev forenet i 1867, blev både engelsk og fransk de officielle sprog i det nye land. I de følgende år vedtog den føderale regering en række love til fremme af tosprogethed i Canada, herunder loven om officielle sprog fra 1969.

Politikken om tosprogethed i Canada er kompleks. Selv om flertallet af canadierne støtter tanken om tosprogethed, er der også betydelige indvendinger. Nogle politikere har krævet, at alle canadiere skal lære både engelsk og fransk, mens andre går ind for en mere afslappet tilgang, hvor folk kan bruge det sprog, de føler sig mest trygge ved.

Forretningsmuligheder

To-sprogethed i Canada giver mange forretningsmuligheder. Virksomheder, der kan kommunikere med både engelsk- og fransktalende kunder, kan f.eks. få adgang til et større marked. Desuden kan tosprogethed være et værdifuldt aktiv for virksomheder, der ønsker at ekspandere til fransktalende markeder.

E-handel i Canada og mulighederne

Canada er det tiende største marked for e-handel med et salg på 66,9 milliarder USD i 2022. Og det forventes at vokse med 15 % hvert år til 103 milliarder i 2025. Canadas sproglige dobbelthed (engelsk og fransk er officielle sprog) kan være en hindring for internationale e-handelsforhandlere og kræver undertiden, at de skal tilbyde flersproget kundeservice og websteder for at få succes. Værktøjet Clonable kan dog være en mulighed her, da det også er nemt at oprette et fransksproget websted.

Onlinehandel i Canada har været relativt langsom til at udvikle sig, hvilket til dels skyldes, at de indenlandske detailhandlere tøvede med at tilpasse sig og begynde at sælge online. Men væksten er nu stærk, efterhånden som de canadiske detailhandlere indhenter og investerer i digitale platforme for at nå ud til kunderne på tværs af landets enorme geografi (landet har en lang række logistiske udfordringer, fra store bjergkæder som Rocky Mountains til de store indlandssletter og det arktiske område.) og for at imødegå den stigende konkurrence fra globale e-handelsvirksomheder.

Det canadiske marked for e-handel mellem virksomheder og forbrugere ligner det amerikanske nabomarked med hensyn til karakteristika og præferencer. F.eks. dominerer kreditkortbetalinger på begge markeder, og udbredelsen af mobilhandel er den samme.

Tilgængeligheden af gratis forsendelse er også et stort problem for canadiske onlinekøbere, idet 72 % af dem opgiver en ordre, hvis forsendelsesomkostningerne er for høje. Ved at gøre kunderne opmærksomme på minimumsforbrugstærskler og tilbud om gratis levering kan man fremme væksten i e-handel.

Det canadiske e-handelsmarked:

Manglende alt-tekst i blokmedier

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: