Om Clonable

Clonable - dit værktøj til kloning og lokalisering af websites og webshops.

E-mail
info[@]clonable.net
Telefonnummer
+31 492 77 52 69
Adresse

Business Center Gemert
Scheiweg 26
5421 XL Gemert

Clonable - Vores historie

Fra frustration til idé til tilskud til.... verdensomspændende grænseoverskridende værktøj?

Som partner for en af Europas største hockeywebshops Hockeygear.eu har online marketingbureauet Wecommerce været på udkig efter måder at lave smart og omkostningseffektiv markedsføring på, siden vi begyndte at arbejde sammen i 2011. Vi havde ikke de store budgetter, som nogle af vores konkurrenter i ishockeybranchen havde, så vi måtte forsøge at vinde markedsandele med gode strategier og smarte tricks. Også for at kunne købe billigere og dermed opnå tilstrækkelig fortjeneste. Da priskrigene blev mere og mere hyppige fra 2017 og frem, måtte vi overveje, hvad vi skulle gøre for at Hockeygear stadig kunne overleve på markedet. Det ville være katastrofalt for indtjeningen at fortsætte med de lave priser. En af de alternative løsninger var at undgå kampen og samtidig fokusere på det udenlandske marked. Uden absurde reklamebudgetter, men i stedet forsøger de at fokusere på højere Google-placeringer. Men hockey er ikke en særlig stor sport i mange lande, så det skulle gøres meget omkostningseffektivt. For en fransk webshop med et potentiale på flere titusind euro i omsætning inden for få år er der ikke meget tid og penge til rådighed til at bygge og vedligeholde en hjemmeside.

Tysk, engelsk, fransk og spansk... men ingen flamsk butik

Vi startede med en tysk og engelsk webshop, fordi hockeymarkederne var ret veludviklede i disse lande. Senere blev der tilføjet en spansk og en fransk butik. Vi har ikke startet en belgisk butik i øjeblikket, fordi det ville være for meget arbejde at vedligeholde den butik også. I 2009 havde det belgiske ishockeyforbund kun 23.000 medlemmer. Med en ekstra hollandsk butik rettet mod Flandern ville vi kun nå ud til en brøkdel af det antal ishockeymedlemmer, vi har i Holland (240.000), og derfor var det nok ikke det værd. Markedet i Belgien voksede dog hurtigt, og vi som online marketingfolk med stort fokus på SEO fandt det yderst uheldigt, at vi med Hockeygear.eu faktisk knap nok scorede i Google-resultaterne i Belgien. Så det begyndte at klø at gøre noget ved det. Når alt kommer til alt, var alting sat ordentligt op til SEO i Nederlandene, og det gjorde ikke den store forskel i Flandern.

Bare kopier og vedligeholdelse er for dyrt for et lille marked som Flandern

Det belgiske hockeyhold for unge under 16 år vinder europamesterskabet i 2004

Men hver gang kom vi til den konklusion: Det kan ikke betale sig at oprette (kopi fra hollandsk), vedligeholde og hoste denne webshop. Det ville nemt koste 10.000 euro om året, hvilket er en stor investering i en tid med priskrig, hvor marginalerne alligevel ikke er store. Men da vi i 2019 begyndte at brainstorme med vores dengang 18-årige deltidsprogrammør Bas van den Boom om, hvordan vi kunne løse dette problem, dukkede der alle mulige muligheder op. Van den Booms viden om programmering blev kombineret med vores viden og erfaring inden for online markedsføring, og grundlaget for Clonable var født.

Afprøvning af Clonable

Idéen blev derefter testet på en række webshops under vores egen ledelse, nemlig Ippontime.be, Spiruella.be og Hockeygear.be. Vi tilføjede også en webshop for en af vores kunder, som også kunne lide ideen. Plotterwinkel.nl havde allerede en belgisk butik, men vedligeholdelsen tog for lang tid i forhold til de ordrer, den genererede. Da ejeren hørte om vores nye metode, var han parat til at skifte til den nye metode. Året 2020 blev så dedikeret til professionalisering, opbygning af et simpelt dashboard til kunderne og til at overbevise kunderne om vores eget online marketingbureau Wecommerce, så vi kunne bevise over for andre med endnu flere data og eksempler, at værktøjet virker og gør præcis det, det skal gøre: spare tid på opsætning og vedligeholdelse af et websted, tiltrække ekstra besøgende gennem SEO og muliggøre lokalisering. Og ikke kun for Belgien, men også for kloner fra Tyskland til Østrig eller f.eks. fra Spanien til Argentina.

Oversættelsesfunktion

I 2021 fik vi under en brainstorming-session ideen om at se, om vi også kunne gøre det muligt at oversætte, og vores kunder spurgte også ofte, om det ikke ville være muligt at oversætte indholdet. Det vil give dem mulighed for at udvide deres webshop yderligere. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men denne funktion blev tilføjet på ingen tid. Denne oversættelsesfunktion sikrede, at Clonable fik stor opmærksomhed. Efter to meget vellykkede dage på Webwinkel Vakdagen-messen i Utrecht, hvor vi for første gang præsenterede Clonable med oversættelsesfunktion, kunne vi konstatere, hvor stor interesse og efterspørgsel der var for den. Især fordi vi også har bygget en funktion, der gør et demosite med oversættelse tilgængeligt for alle websites inden for 5 minutter.

Konkurrenceforbedrende

Via Clonable bliver det muligt selv for små virksomheder at undersøge muligheden for at sælge til udlandet på en effektiv og omkostningseffektiv måde. De kan så konkurrere med store internationale virksomheder uden at skulle foretage store investeringer, hvilket kun vil øge konkurrencen i verden. Den tid, hvor man kun sælger til udlandet gennem monopoler som Amazon, er definitivt forbi....

Anden halvdel af 2021 skulle være præget af yderligere kundevækst og udvidelse af værktøjets muligheder. Desuden arbejder vi hårdt på at blive mere kendt. Vi har allerede fået innovationsstøtte fra RVO, Clonable er blevet udvalgt som "Mest lovende startup 2021", og Innovation House De Peel har udtrykt sin støtte til vores værktøj.

Fremtiden for international forretning ser lys ud.... fremtiden er Clonable!

Niels Arts, Bas van Schijndel og Bas van den Boom,