🎉 Vi har lanceret vores nye WordPress-plugin! Download nu

E-handel i Tyskland

Ønsker du at erobre det tyske marked med din online shop? Tyskerne er blandt de største online-købere i Europa. Med over 83 millioner indbyggere er e-handelen i Tyskland næsten fem gange så stor som i Nederlandene, og den samlede e-handelsomsætning er to gange så stor. I 2021 vil 12 % af e-handlen i Tyskland være køb fra udlandet. Det er grund nok til at undersøge, om din webshop også vil blive en succes på tysk. Hvis du laver en webshop, skal du sørge for, at alle de nødvendige oplysninger kan findes på dit websted. Den tyske kunde vil vide alt om regler, returmuligheder og betingelser, før han/hun foretager et onlinekøb. Han foretrækker også kvalitet og referencer frem for en billig pris. Derfor skal du tilpasse dine søgeord til dette. Med hjælp fra Clonable er det nemt at oprette en tysk webshop eller hjemmeside.

Top 3 over udenlandske online-køb:
  1. Kina

  2. Det Forenede Kongerige

  3. Østrig

De 3 største produktkategorier:
  1. Tøj og sko (30%)

  2. Hjem og have (15%)

  3. Sport og hobbyer (14%)

Top 3 over foretrukne betalingsmetoder:
  1. Digital tegnebog (Paypal, Allpay; 52%)

  2. Kreditkort (16%)

  3. På konto (13%)

Tal: Grænseoverskridende undersøgelse af e-handelskunder udført af International Postal Cooperation (IPC)

Pålidelighed og privatliv

Tyskerne lægger stor vægt på pålidelighed og godkendelsesmærker. Med et godkendelsesstempel viser du, at en uafhængig institution har godkendt din webshop, og du øger chancerne for, at den tyske kunde køber den. Derfor er det bestemt klogt at ansøge om et trustmark, når man oversætter et websted til tysk. Disse tyske butiksvaremærker er de mest almindelige:

Online privatliv er også højt værdsat i Tyskland. Tyske love om privatliv, kolofon (Impressum), tekstforfatning, databeskyttelse og datalagring er meget strengere end i Holland. En Datenschutzerklärung er også obligatorisk, hvis du behandler persondata på din hjemmeside. Her står for eksempel, hvordan og hvorfor du indsamler kundedata. Du angiver også, hvordan din kunde kan afmelde sig f.eks. et nyhedsbrev. Vis denne erklæring synligt på din webshop, f.eks. øverst eller nederst på din hjemmeside.

Populære webshops

Når det gælder e-handel i Tyskland, er der nogle få populære websteder, der skiller sig ud fra de andre. Det mest populære e-handelssite i Tyskland er Amazon, efterfulgt af eBay og Otto. Andre populære websteder omfatter Zalando, AliExpress og Rakuten.

Begivenheder inden for e-handel

Sidst men ikke mindst er der et par vigtige e-handelsbegivenheder, der finder sted i Tyskland, og som er værd at fremhæve. Det drejer sig bl.a. om DMexco-konferencen, Online Trade Kongress og Internet World Expo.

Har du stadig spørgsmål?

Så udfyld formularen nedenfor.

Relaterede blogs: